Per avui 5 de juny, Dia Mundial del Medi ambient, el Programa de Nacions Unides pel Medi Ambient proposa proposa reflexionar sobre el tema de l’alimentació amb el lema think.eat.save. Nosaltres us hem preparat un menú de quatre experiències de fora de Catalunya que, a nosaltres, ens fan venir gana.
Entrants: Love food, hate waste
Love Food Hate Waste, tot un clàssic dels projectes de prevenció del malbaratament alimentari domèstic. Sense dubte el projecte més extens sobre aquest tema que coneixem: un web amb consells, un original planificador de porcions, centenars de receptes… Un projecte de referència al món de la prevenció del malbaratament alimentari.
Primer plat: Foodsharing
Foodsaring ens proposa compartir el menjar en comptes de deixar-lo perdre. Mitjançant una plataforma virtual al seu web ofereix la possibilitat a particulars, comerciants i productors de posar-se en contacte en temps real per oferir o recollir excedents gratuïtament. Foodsharing permet també trobar-se amb altra gent per cuinar junts possibles excedents. Un projecte molt estimulant que a dia d’avui ha salvat més de 6000 kg de menjar de les escombraries i que esperem veure aviat en marxa a casa nostra.
Segon plat: Comida basura
Comida Basura és un dels projectes que està sacsejant la lluita contra el malbaratament (o la foodwaste revolution de la que parlen) a nivell espanyol. Amb un missatge contundent i clar (tu basura es mi tesoro) han desenvolupat tot un conjunt d’accions, que van des del més pur dumpster diving, dinars freegan, o tallers de “hacker alimentari”. Tot un referent que seguirà donant a parlar.
Postres: Rubbies in the Rubble
Rubies in the Rubble, en canvi, és la feina feta de manera silenciosa. Com ells mateixos diuen, la seva filosofia és que sempre reps segons allò que dones. De manera artesana recullen fruites i verdures excedents abans de ser descartades i en un projecte d’inserció laboral ho transformen en melmelades i chutneys preparades a ma. Diuen que els seus productes no són només una part de la solució al malbaratament, són vehicles d’un missatge: consumeix menys, pensa més i estigues orgullós.
#aprofitem
Juny 5, 2013 a les 10:17 am
Reblogueó esto en L'Eixiday comentado:
Un menú pel Dia del Medi Ambient 2013
Juny 10, 2013 a les 11:30 am
gràcies per compartir!
Juny 10, 2013 a les 4:38 pm
De res!