De menjar no en llencem ni mica

un menú pel Dia del Medi Ambient 2013

3 comentaris

Per avui 5 de juny, Dia Mundial del Medi ambient, el Programa de Nacions Unides pel Medi Ambient proposa  proposa reflexionar sobre el tema de l’alimentació amb el lema think.eat.save. Nosaltres us hem preparat un menú de quatre experiències de fora de Catalunya que, a nosaltres, ens fan venir gana.

Entrants: Love food, hate waste

love-food-hate-waste-campaign-fish-small-30458

Love Food Hate Waste, tot un clàssic dels projectes de prevenció del malbaratament alimentari domèstic. Sense dubte el projecte més extens sobre aquest tema que coneixem: un web amb consells, un original planificador de porcions, centenars de receptes… Un projecte de referència al món de la prevenció del malbaratament alimentari.

Primer plat: Foodsharing

foodsharingde

Foodsaring ens proposa compartir el menjar en comptes de deixar-lo perdre. Mitjançant una plataforma virtual al seu web ofereix la possibilitat a particulars, comerciants i productors de posar-se en contacte en temps real per oferir o recollir excedents gratuïtament. Foodsharing permet també trobar-se amb altra gent per cuinar junts possibles excedents. Un projecte molt estimulant que a dia d’avui ha salvat més de 6000 kg de menjar de les escombraries i que esperem veure aviat en marxa a casa nostra.

Segon plat: Comida basura

comidabasuratop1

Comida Basura és un dels projectes que està sacsejant la lluita contra el malbaratament (o la foodwaste revolution de la que parlen) a nivell espanyol. Amb un missatge contundent i clar (tu basura es mi tesoro) han desenvolupat tot un conjunt d’accions, que van des del més pur dumpster diving, dinars freegan, o tallers de  “hacker alimentari”. Tot un referent que seguirà donant a parlar.

Postres: Rubbies in the Rubble

6-jars-slideshow1

Rubies in the Rubble, en canvi, és la feina feta de manera silenciosa. Com ells mateixos diuen, la seva filosofia és que sempre reps segons allò que dones. De manera artesana recullen fruites i verdures excedents abans de ser descartades i en un projecte d’inserció laboral ho transformen en melmelades i chutneys preparades a ma. Diuen que els seus productes no són només una part de la solució al malbaratament, són vehicles d’un missatge: consumeix menys, pensa més i estigues orgullós.

#aprofitem

logos

3 thoughts on “un menú pel Dia del Medi Ambient 2013

  1. Reblogueó esto en L'Eixiday comentado:
    Un menú pel Dia del Medi Ambient 2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s