De menjar no en llencem ni mica

Resultats 2n Fotoconcurs #jonollenço 2013

Diapositiva4

Foto-concurs de consells i receptes per aprofitar millor els aliments

Imatges guanyadores 2013:

1. Categoria truc o recepta original o innovador:

“Del mercat, al test. I del test al plat”

remolatxa 2L’estiu passat, una amiga em va regalar un munt de remolatxes comprades a pagès al mercat. Como no les podíem menjar totes, en comptes de coure-les i conservar-les o congelar-les vam decidir plantar-les.

 En un test amb bona terra es planten amb les arrel cap avall, deixant un dit o dos de la testa sense cobrir i anem regant quan la terra és seca. Si són ben fresques en uns 4 o 5 dies començaran a sortir uns brots que esdevindran unes precioses fulles verdes amb el nervi magenta. Les podeu anar collint a mida que les aneu necessitant. Tenen el sabor inconfusible a remolatxa però molt més subtil que el tubercle.  Són delicioses en amanida, truita o saltejades!

Foto: Amanida de remolatxa, ceba tendra, peres (ben lletgetes per fora) i vinagreta de mostassa a l’antiga.” 

Autora: Mercè.

2. Categoria truc o recepta útil i aplicable:

Pastís de puding de taronja caramelitzat per un aprofitament ben dolç!

1404504_406233402837778_1224978581_o

Què fer amb el pa sec? Com aprofitar del tot la taronja? I la pila de sobrets de sucres dels cafè amb llet al bar? Una alternativa dolça, tradicional i creativa d’aprofitament.

Ingredients: pa sec (una barra i mitja de pa), sucre (aprox.100 gr), tres taronges, i 1 litre de llet i tres ous.

Cal posar en remull el pa sec amb la llet, ratllar les taronges (deixant una mica de pell sencera per a la decoració), batre els 3 ous, i barrejar-ho tot, afegint al sucre al punt de dolç de cadascú desitgi (tasta la massa!). Pots tenir paciència i batreu tot a foc lent, o passar-ho per la “minipimer”. Un cop tinguis la massa feta, afegeix la taronja tallada a bocins, poseu-ho dins d’un motllo (pintat amb mantega desfeta per a que no se’ns enganxi), i cap al forn (prèviament calentat a uns 250 gr). La cocció serà aproximadament d’una mitja hora a uns 150 Cº. Si vols, a la base, abans d’evocar-hi la massa, talla una taronja a rodanxes, i col.loca-les en forma de flor o com t’inspiris. Formarà part de la decoració.

Un cop el pastís estigui cuit i fred, treu-lo del motlle. En una cassoleta i a foc lent, posa el sucre d’uns 8 o 10 sobrets de sucre. Quan el sucre estigui desfet, amb una cullera, espesseix-ho sobre la superfície del pastís. Les rodanxes de taronja les pots usar per a decorar. També, sobre el marbre, amb una mica d’oli d’oliva per a que no s’enganxi, en pots posar per a fer formes de sucre com les de la foto.

I bon a-PROFIT-ament!

Autora: Alba.

3. Categoria fruita o verdura lletja:

Conimàquet ( conill-tomàquet)

Tàrrega-20130908-01249

“Al supermercat no em voldrien, però cal saber que sóc un tomàquet molt gustós i  molt simpàtic. Faig les delícies dels petits i els animo a menjar sa.Al supermercat no em voldrien, però cal saber que sóc un tomàquet molt gustós i  molt simpàtic. Faig les delícies dels petits i els animo a menjar sa.”

Autora: Núria.

 

Consulta totes les fotos participants al concurs en aquest àlbum.

 

Col·laboren:

Restaurant Biocenter Productes ecològics Verdallar Cuinadiari
Blog de cuina
Resturant-Escola de cuina
Espai Boisà
Slow Food Barcelona
logo_black baixa unnamed 250225_204852286219374_5767381_n

Activitat inscrita a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR)

ewwr

 

logos

One thought on “Resultats 2n Fotoconcurs #jonollenço 2013

  1. Retroenllaç: Concurs de fotografia i alimentació | menTnutricional

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s