De menjar no en llencem ni mica

planificar… és fàcil?

Deixa un comentari

Potser planificar correctament les compres i les quantitats a cuinar és un dels aspectes més complicats a l’hora de prevenir el malbaratament alimentari a casa. Sembla que sí, ja que segons els estudis i estadístiques la major part del menjar que llencem a les llars es deu a:

  • Menjar que llencem perquè se’ns ha fet malbé. És a dir, segurament hem comprat en excés o hem comprat menjar que no necessitàvem.
  • Menjar ja cuinat que sobra al plat o que es queda a la cassola. En aquest cas el problema és el càlcul correcte de les quantitats a cuinar i a servir.

Us proposem algunes eines pràctiques per ajudar-vos en la planificació.

Plantilla per menús setmanals

Elaborar un menú setmanal us ajudarà a ajustar les quantitats d’aliments que es compren, saber exactament quin menjar heu de tenir a casa, fer una llista de la compra adequada a les vostres necessitats i també assegurar-vos que la dieta que seguiu és equilibrada. La podeu descarregar fent clic a la imatge:

menu

Guia de quantitats a cuinar i mesurador d’espagueti

Quan el problema és que dubtem sobre quina quantitat cuinar, una petita guia com aquesta us pot ajudar. És la manera d’assegurar-vos que no cuinareu més quantitat de menjar que la desitjada, problema que sovint us podeu trobar quan cuineu per més gent del que és habitual. Us facilitem també un mesurador d’espaguetis (tan difícils de pesar a la bàscula de cuina), per que pugueu cuinar exactament la quantitat desitjada.

ingredients

mesurador

Altres recursos a internet

Altres recursos que podeu trobar a internet i que us poden ajudar a planificar millor les compres i l’alimentació de la família:

Si vols rebre més informació, apunta’t al repte “Malbarates o aprofites?”

#jonollenço

logos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s