De menjar no en llencem ni mica

El 22 d’octubre, dinar d’aprofitament al Mercat de la Terra Slow Food Barcelona

Deixa un comentari

Imprimir

El 22 d’octubre, junt al Mercat de la Terra de Slow Food Barcelona que es celebra setmanalment al barri del Poble Sec,Espai Ambiental i la PAA co-organitzen un dinar d’aprofitament. Aquest àpat se suma a la llista d’àpats populars contra el malbaratament alimentari a la ciutat de Barcelona, com els Dinars de Sobrats, el Gran Dinar Barcelona o l’Assaig General.

El Mercat de la Terra ens serveix com a marc per un acte contra el malbaratament alimentari, ja que part de la solució al problema del malbaratament alimentari és crear un model alimentari de qualitat, accessible a tothom i amb productes de proximitat.

El malbaratament alimentari, un problema ambiental de primer ordre

Recordem que cada any, el conjunt de catalans (llars, restauració i comerç) malbaratem més de 240 mil tones d’aliments. I una quantitat superior es perd també en el sector de la producció i processament dels aliments.

Per això cal impulsar iniciatives destinades a visualitzar el problema i modificar tant els hàbits de consum com la manera com es comercialitzen els aliments: menjar fresc, de qualitat, amb cadenes curtes i de proximitat ha de suposar també menys malbaratament.

L’origen dels aliments aprofitats: l’espigolada

El 22 d’octubre prepararem un dinar a partir d’aliments espigolats: recollits d’excedents de comerços locals i productors del mercat. Aprofitarem aquells aliments que per motius estètics, o de proximitat de la seva data de caducitat, no poden ser comercialitzats tot i ser perfectament comestibles.

Programa:

10 a 16h: horari del Mercat de la Terra.

9h: inici de la tria dels aliments a aprofitar. Posada en marxa de la cuina a càrrec de l’equip de cuiners (a concretar).

14h: inici de l’àpat.

Vols participar?

  • Apunta’t com a voluntari per informar comerços, l’espigolada o formar part de l’equip de cuina al Formulari. Si tens preguntes, escriu-nos a nimica@espaiambiental.com.

FORMULARI DE VOLUNTARIS.

  • Vine a dinar. És gratuït! Porta, si pots, la teva vaixella o carmanyola!

 

Aquest acte forma part del projecte “La Festa dels Aliments Aprofitats” que desenvolupa la Plataforma Aprofitem els Aliments.

Organitzadors:

logosmercatterra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s