El proper dissabte 3 de desembre, junt al Mercat de la Terra de Slow Food Barcelona que es celebra setmanalment al barri del Poble Sec,Espai Ambiental i la PAA co-organitzen un dinar d’aprofitament. Aquest àpat se suma a la llista d’àpats populars contra el malbaratament alimentari a la ciutat de Barcelona, com els Dinars de Sobrats, el Gran Dinar Barcelona o l’Assaig General.
El Mercat de la Terra ens serveix com a marc per un acte contra el malbaratament alimentari, ja que part de la solució al problema del malbaratament alimentari és crear un model alimentari de qualitat, accessible a tothom i amb productes de proximitat.
El malbaratament alimentari, un problema ambiental de primer ordre
Recordem que cada any, el conjunt de catalans (llars, restauració i comerç) malbaratem més de 240 mil tones d’aliments. I una quantitat superior es perd també en el sector de la producció i processament dels aliments.
Per això cal impulsar iniciatives destinades a visualitzar el problema i modificar tant els hàbits de consum com la manera com es comercialitzen els aliments: menjar fresc, de qualitat, amb cadenes curtes i de proximitat ha de suposar també menys malbaratament.




L’origen dels aliments aprofitats: l’espigolada
El 3 de desembre prepararem un dinar a partir d’aliments espigolats: recollits d’excedents de comerços locals i productors del mercat. Aprofitarem aquells aliments que per motius estètics, o de proximitat de la seva data de caducitat, no poden ser comercialitzats tot i ser perfectament comestibles.
Programa:
10 a 16h: horari del Mercat de la Terra.
9h: inici de la tria dels aliments a aprofitar. Posada en marxa de la cuina a càrrec de l’equip de cuiners dirigits per Eva Davó de El Diván de los Sentidos.
14h: inici de l’àpat.
Vols participar?
- Apunta’t com a voluntari per informar comerços, l’espigolada o formar part de l’equip de cuina al Formulari. Si tens preguntes, escriu-nos a nimica@espaiambiental.com.
- Vine a dinar. És gratuït! Porta, si pots, la teva vaixella o carmanyola!
Aquest acte forma part del projecte “La Festa dels Aliments Aprofitats” que desenvolupa la Plataforma Aprofitem els Aliments.
Organitzadors: