Com a part del projecte “Malbarates o aprofites?” es porta a terme una sèrie d’accions a espais públics per a fomentar la reflexió sobre el problema del malbaratament alimentari. Es vol informar sobre la magnitud del problema, però també donar a conèixer experiències actuals de canalització i aprofitament d’aliments, així com donar informació de bones pràctiques (trucs, consells…) a nivell domèstic que ajuden a no llençar menjar.
Una de les accions previstes és la instal·lació de “punts informatius” a mercats municipals. Els punts consten dels següents elements:
- Informació sobre el malbaratament alimentari, les seves causes i conseqüències.
- Dinàmiques participatives sobre conservació correcta dels aliments a casa, intercanvi de trucs i receptes.
- Decàleg contra el malbaratament d’aliments.
- Informació sobre experiències de canalització i aprofitament d’excedents amb finalitats solidàries.
- Aprofitament in situ d’excedents de fruita del propi mercat en forma de sucs o broxetes.
PUNTS INFORMATIUS “MALBARATES O APROFITES” A MERCATS MUNICIPALS:
1. Sant Cugat (Mercat Torreblanca): 5 de juliol de 2013
2. Martorell (Mercat barri Buenos Aires): 6 de juliol de 2013
3. Barcelona (Mercat de Poble Nou): 6 de setembre de 2013
4. Barcelona (Mercat de Sant Martí): 14 de setembre de 2013
5. Barcelona (Mercat de l’Abaceria): 28 de setembre de 2013
6. Cornellà de Llobregat (Mercat Central): 18 d’octubre de 2013
7. Terrassa (Mercat de la Independència): 19 d’octubre de 2013
8. Mollet (Mercamollet): 29 d’octubre de 2013
Al llarg del 2013 es portaran a terme més activitats. Per a més informació consulteu les nostres xarxes socials o contacteu a info@fundacioent.cat o projectes@espaiambiental.com
Retroenllaç: Malbarates o aprofites? Projecte de sensibilització per a la prevenció del malbaratament alimentari a través de la canalització d’aliments i les bones pràctiques a nivell domèstic | ENT