De menjar no en llencem ni mica

Actualitat

capcalerapoblesec

Diumenge 18 d’octubre a la Plaça del Sortidor

Un àpat popular, solidari, gratuït i de lluita contra el malbaratament d’aliments


Cartell aprofita.-page-001El principal ingredient del dinar seran aliments que d’altra manera haurien acabat a les escombraries. Es tracta d’aliments que tot i ser aptes pel consum, els comerços del barri ja no podrien vendre (peces una mica tocades, fruita massa madura o lletja…).

És també un acte de solidaritat en el que a canvi del dinar es recolliran aliments de llarga durada (preferiblement llet, però també llegums cuits, conserves de peix, sucs…) per una entitat solidària del barri.

Un dinar popular és també un espai de trobada dels veïns i veïnes del barri i dels de més enllà, on l’aliment serà l’excusa perfecta per compartir una bona estona.

Quan i on?

El diumenge 18 d’octubre a partir de les 9 estarem cuinant a la Plaça del Sortidor del Barri del Poble Sec.

Entre les 11 i les 13h la Plataforma Aprofitem els Aliments organitzarà un taller d’art amb aliments aprofitats.

El dinar es preveu que comenci cap a les 14h.

1463962_520864898010221_914209424_n

Com funcionarà?

Tothom podrà dinar de forma gratuïta a canvi de la donació d’un aliment de llarga durada per a la recollida solidària. Preferiblement, us demanem que porteu llet.

Serà un àpat sense residus! Porta’t de casa el teu plat, coberts i got reutilitzable!

Per què l’organitzem?

  • Perquè a Catalunya, cada any més de 260 mil tones de menjar acaben a les escombraries, menjar suficient per alimentar 500.000 persones durant un any.
  • Perquè un part d’aquest malbaratament pot ser evitable amb la participació de consumidors, comerços i restaurants.
  • Perquè volem donar a conèixer i reflexionar sobre el problema del malbaratament d’aliments.
  • Perquè volem aportar entre totes i tots eines per evitar-lo des de les accions del dia a dia.
  • Perquè volem crear consciència i provocar canvis profunds en els models de consum que generen el malbaratament.
  • Perquè volem aprofitar els excedents alimentaris en bon estat generats al barri.
  • Perquè apostem per la sobirania alimentària i el consum responsable i de proximitat.

Vols ajudar-nos?

Si vols ajudar a l’organització de la recollida d’aliments, la cuina o la logística, omple el següent formulari:

VULL COL·LABORAR EN EL DINAR DE SOBRATS!

Si tens alguna pregunta, posa’t en contacte amb nosaltres al correu nimica@espaiambiental.com.

 

Us hi esperem!

Organitzen:

Associació Espai Ambiental i Centre Cívic El Sortidor.

 

Col·laboren:

logos dinar

 

Comerços col·laboradors:

Llistat de comerços que aporten aliments excedents a l’àpat:

Comerços del barri: HMMH, Fresc, SuperAlbi, La Repartidora, La Magrana, Forn del Segle, Forn Paral·lel, Fleca Miró, Forn Artesà, Denis, Condis, Sa2pe, Fruites Molino, Passió per la Fruita, Jespac, Forn Pedreres, Frutas Paco, Verdifruit. Superfresc, Ceres Natural, L’Hort a Casa, Hort de Sant Antoni, La Fabrique,

Proveïdors: Organic Fruit, Barcelona-Reykjavik, El Tros d’Ordal.

Parades del Mercat de Sant Antoni: Parra, Minyonet, Jordi, Gil, Jordi i Encarna, Enric Viladomat, Giró.

Agraïments:

Pla Comunitari del Poble Sec, Espai Capra, Àrea Metropolitana de Barcelona, Pla d’Energia Participatiu de Sant Martí.

Amb el suport de:

Anuncis