De menjar no en llencem ni mica

2n Fotoconcurs #jonollenço 2013

Diapositiva4

Fotoconcurs de consells i receptes per aprofitar millor els aliments

Quines fotos es poden presentar?

Us animem a presentar fotografies que ens ajudin a difondre el missatge “el menjar no es llença”. Per això s’han creat dues categories:

1. Trucs i receptes anti-malbaratament: fotos on es mostrin formes imaginatives o tradicionals d’aprofitar, conservar, comprar amb consciència i mesura… Volem que ens demostreu com us ho feu per no llençar menjar a casa, per exemple:

  • Com planificar les compres.
  • Com mantenir sempre en ordre la nevera i el rebost.
  • Formes de conservar millor els aliments, evitar que es facin malbé o caduquin.
  • Trucs per calcular correctament porcions i quantitats.
  • Receptes i trucs per aprofitar restes i excedents.

Entre les imatges rebudes en triarem dues: el truc o recepta més original i innovador i el truc o recepta més útil i fàcil de posar en pràctica.

2. Fruita i verdura “lletja”: volem demostrar que pel fet de ser lletja o rara, una fruita o verdura no té per que descartar-se. Volem les vostres fotos on es mostrin les fruites i verdures més “lletges”, amb formes rares o curioses.

Podeu presentar tantes fotografies com vulgueu.

Qui hi pot participar?

Tothom. No hi ha límit d’edat ni de cap mena!

Qui seleccionarà les millors fotografies?

Un jurat format per un cuiner professional,  una cuinera aficionada i un representant d’Slow Food Barcelona seleccionaran les tres imatges premiades.

Quins criteris tindrà en compte el jurat?

NO és un concurs de fotografia. Per tant el jurat només valorarà la originalitat de la imatge i el missatge anti-malbaratament que transmeti. L’estil fotogràfic és completament lliure i podeu retocar, fer composicions, incloure text…

Fins quan puc concursar?

Podeu enviar fotografies fins al 14 de novembre de 2013.

Què he de fer per concursar?

L’entrega de les fotografies es farà per correu electrònic a l’adreça nimica@espaiambiental.com adjuntant la imatge, el vostre nom o pseudònim i una forma de contacte (preferiblement telèfon). La imatge ha d’anar acompanyada d’un breu text explicatiu (140 caràcters aproximadament).

Us demanem també que les compartiu via twitter amb l’etiqueta #jonollenço i una menció a @nollencemnimica i/o al nostre perfil de Facebook. En tot cas, nosaltres publicarem totes les imatges rebudes en aquestes xarxes socials i al nostre blog.

Els premis

Els premis són:

  • una cistella d’aliments ecològics per cadascun dels premiats a la categoria “trucs i receptes” cortesia de Verdallar.
  • un val per un dinar  per dues persones al restaurant Biocenter de Barcelona, per la categoria “fruita i verdura lletja”.

Altres:

Les imatges guanyadores es faran públiques al web www.nollencemnimica.org, al nostre Facebook i al nostre Twitter.

L’organització és posarà en contacte amb els guanyadors/es per entregar-los els premis.

La participació en el concurs implica l’acceptació de les bases i el veredicte. Les fotografies han de ser originals dels autors. Les imatges que ens feu arribar les farem servir per difondre el missatge del projecte “Malbarates o aprofites?” i la campanya “De menjar no en llencem ni mica!” fent menció del nom o pseudònim de l’autor/a.

Col·laboren:

Restaurant Biocenter Productes ecològics Verdallar Cuinadiari
Blog de cuina
Resturant-Escola de cuina
Espai Boisà
Slow Food Barcelona
logo_black baixa unnamed 250225_204852286219374_5767381_n

 

logos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s