De menjar no en llencem ni mica

5 errors que et fan llençar menjar (i diners)

Cinc errors típics que poden provocar que llencem menjar a casa:

1. Confondre “caducitat” i “consum preferent”:

Sovint ens fixem només en la data que els productes porten impresa, sense diferenciar aquests dos conceptes. La data de consum preferent no vol dir necessàriament data de llençar a les escombraries. Indica que l’aliment pot començar a perdre qualitats (olor, sabor, textura…) però en cap cas que no sigui comestible. Amb la data de caducitat s’ha de ser més prudents, especialment amb els ous.

2. Comprar en excés:

Les presses, la falta de temps… sigui com sigui ens costa molt planificar les compres i sovint ens trobem amb excés de menjar o comprant coses que realment no ens feien falta. Feu l’esforç de comprovar què teniu a la nevera abans de sortir de casa. Un truc senzill és  anotar en una llista aquells productes que aneu encetant, per poder reposar-los a la següent compra a mesura que ho aneu acabant.

3. Congelar sense ordre:

Congelar és una manera excel·lent d’allargar la vida dels aliments, però hi ha unes normes bàsiques: etiquetatge i ordre. Els congelats no duren indefinidament, és millor consumir-los en un termini curt de temps: a tots ens ha passat de trobar productes congelats i no recordar-ne el contingut o la data en que es va congelar. Etiqueteu els paquets o bé enganxeu una llista “d’entrades i sortides” a la porta del congelador.

4. Deixar que el pa es faci malbé:

El pa és un aliment bàsic a moltes llars i tot i això en llencem molta quantitat. Conserveu-lo a casa dins una bossa de tela per que es conservi al màxim durant el dia.  També podeu congelar-lo: us recomanem deixar-lo tallat i preparat per fer entrepans, o bé en llesques per anar directament a la torradora.

5. No tancar convenientment els paquets oberts:

Un cop oberts els productes la seva vida útil s’escurça considerablement. Les galetes s’estoven, els cereals s’endureixen, a l’arròs o la farina poden aparèixer aquelles desagradables papallones o arnes, el cafè perd l’aroma… No hi ha prou de rebregar els paquets; de vegades ni tan sols tancant-los amb pinces o gomes ho evitem. Conserveu els productes en pots de tancament hermètic, ja siguin de plàstic o de vidre.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s