Abans de respondre llegiu la història de la Beth Leonard i l’Evans Starzinger: porten 12 anys vivint sense frigorífic i al seu blog expliquen com s’ho fan.
De fet, penseu que el refrigerador s’ha convertit en un “imprescindible” a les nostres cuines al llarg del darrer segle i que abans d’això moltes generacions han pogut conservar els aliments amb un bon coneixement de les condicions de conservació i diferents tècniques com les melmelades, confitures, salaó, adobats, deshidratats…

Imatge: Yumi Sakuwaga
L’estalvi d’energia (i d’espai a la cuina) seria considerable. Però potser no cal anar tan lluny! Tant si us decidiu a emprendre l’aventura de viure sense frigorífic com si no, us recomanem una sèrie d’eines que us poden ajudar a conservar millor els aliments.
Alguns són quasi-imprescindibles, altres us poden semblar capritxos o gadgets curiosos. Vosaltres mateixos!
Una solució per aquell mig tomàquet, poma, llimona, ceba…

Imatge: deluxecomfort.com
Fer-vos amb un pack de petits envasos us ajudarà a no deixar perdre aquelles mitges peces que de vegades deixem a la nevera i que acaben resseques i fetes malbé abans que ens recordem o tinguem la possibilitat d’aprofitar-les. Funcionen molt millor que el plàstic film i ajuden també a reduir residus de plàstic.

Imatge: foodhuggers.com
Iniciativa de dues dissenyadores de San Francisco, amb l’objectiu de reduir el malbaratament d’aliments, ajudar a estalviar diners a les famílies i reduir també el consum de plàstic film, aquestes simpàtiques food huggers de silicona segur que també ajuden a allargar la vida dels aliments ja oberts, protegint-los a més de les olors. També podeu trobar productes similars a botigues d’aquí.
La bossa del pa

Imatge: wowcracy.com
Mentre esperem que es torni a posar de moda i apareguin les bosses de pa vintage o modernes, recordeu que a més d’un complement de moda (tant per noi com per noia) la bossa de pa és el millor lloc on conservar el pa. Com ens recorden els experts, una bossa de tela, preferentment de cotó, permet la transpiració natural del pa, cosa que no fan les bosses de plàstic. Col·locat a la seva bossa, en un lloc fresc, sec i sense olors, es conservarà cruixent el màxim de temps.
Una bomba de buit pel vi

Imatge: massaloni.com
Imprescindible pels amants del bon vi. Quan queda mitja ampolla de vi és una llàstima deixar-la oxidar-se i que perdi tots els aromes. Un tap amb bomba per fer el buit us permetrà conservar el vi una vegada obert en òptimes condicions. El procés d’oxidació es retarda de manera que el vi pot gaudir-se de nou en un altre moment.
Bosses conservadores de patates, cebes i alls

Imatge: masferreteria.com
Si no teniu un lloc adient per guardar les patates (un lloc fosc, sec i fresc) podeu trobar al mercat un tipus de bossa especial per guardar i conservar-les fresques durant més temps. Podeu trobar-les també en versió cebes i alls.
I vosaltres? quins són els vostres gadgets preferits?
Si vols rebre més informació, apunta’t al repte “Malbarates o aprofites?”
#jonollenço
Setembre 3, 2013 a les 5:50 pm
Reblogueó esto en L'Eixiday comentado:
Add your thoughts here… (optional)
Setembre 3, 2013 a les 8:13 pm
Reblogged this on Celler-Adocse.