L’estiu és un moment ideal per pensar en fer conserves: penseu en l’abundància de fruites i verdures en el seu punt idoni aquestes setmanes i com ens agradaria poder consumir-les tot l’any (sense haver de portar-les de lluny, és clar). Melmelada, confitura, salaó, adobats, deshidratades… de fruita, de verdura, de peix, de carn…
La necessitat de conservar els aliments fora de temporada és tan antiga com l’ésser humà i les conserves ens ofereixen un ampli ventall per aprofitar excedents de l’hort o en la temporada alta d’algunes fruites. També poden ser una bona oportunitat per estalviar aprofitant els preus baixos dels productes de temporada o fruita i verdura “lletja” o un pel passada, per fer-ne conserves que ens podrem menjar tot l’any.
El Museu de la Confitura: més de 100 sabors sorprenents
Us recomanem, tant si sou nous al món de les conserves com si sou uns experts, gaudir d’una experiència gastronòmica i turística que us permetrà entrar de ple en el món de les confitures. Al Museu de la Confitura (a Torrent, a l’Alt Empordà) descobrireu que les possibilitats són infinites: fruites, flors, verdures… fins a més de 100 sabors diferents.
Un dels materials que més ens agrada del Museu és la seva Taula Periòdica de les Confitures.
Més informació: Web del museu; Perfil de Facebook; Documental sobre el museu.
Conserves casolanes: tècniques i receptes
Compartim amb vosaltres alguns recursos útils per a fer conserves a casa:
Consells generals:
- Melmelades, gelees i compotes: normes generals (I).
- Melmelades, gelees i compotes: normes generals (II).
- Com fer conserves? Conserves vegetals i conserves de fruites.
Algunes conserves casolanes per començar:
- Un clàssic per començar: conserves de tomàquet.
- Una d’albergínia.
- Un clàssic estiuenc per menjar tot l’any: confitura de síndria i altres fruites.
I per “conservadors” de nivell avançat:
- Melmelada de calçots, conserva de carxofes del Prats i altres conserves.
- Una tècnica de conserva del nostre concurs #jonollenço 2012: costelles de porc confitades del restaurant Mam i Teca.
Si vols rebre més informació, apunta’t al repte “Malbarates o aprofites?”
#jonollenço
Juliol 30, 2013 a les 3:09 pm
Reblogged this on Celler-Adocse.
Agost 6, 2013 a les 10:23 am
Reblogged this on Blog EAP Alt Berguedà.