De menjar no en llencem ni mica

Congelar els aliments

2 comentaris

Molta gent només congela el pa o només fa servir el congelador per conservar els aliments que compra pre-congelats. Però congelar aliments ens permet reduir molt la quantitat de menjar que se’ns pot fer malbé i hauria de ser part fonamental de l’estratègia domèstica de conservació i alimentació: ens permet cuinar només un cop per diversos àpats, o comprar els aliments  quan són més econòmics i ajudar-nos a estalviar. Excepte la patata, la pasta o l’arròs cuinat, que perden consistència, molts altres aliments es poden congelar:  ous, fruita, verdures escaldades, etc… Només cal buscar la tècnica adequada. 

El punt fonamental a l’hora de congelar és embolicar sempre bé l’aliment en un envàs adequat per què tingui el mínim de contacte amb l’aire.

Etiqueta’t els congelats

Un dels punts importants és controlar el contingut del congelador i les dates d’entrada dels aliments, ja que tot i que el congelador garanteix la conservació de l’aliment, passat cert temps l’aliment perd qualitat.

congelador

Us suggerim etiquetar sempre els aliments que congeleu per saber exactament el contingut i la data en què es va congelar i d’aquesta manera aprofitar millor el vostre congelador. Podeu imprimir aquesta plantilla (millor sobre paper resistent a la humitat o adhesiu) i retallar les etiquetes per enganxar a cada envàs o paquet que congeleu.

etiqueta

Si vols rebre més informació, apunta’t al repte “Malbarates o aprofites?”

#jonollenço

logos

2 thoughts on “Congelar els aliments

  1. Reblogueó esto en L'Eixiday comentado:
    Add your thoughts here… (optional)

  2. Reblogged this on Blog EAP Alt Berguedà and commented:
    Volem compartir amb vosaltres un article molt interessant amb consells sobre com congelar millors els aliments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s