Molta gent només congela el pa o només fa servir el congelador per conservar els aliments que compra pre-congelats. Però congelar aliments ens permet reduir molt la quantitat de menjar que se’ns pot fer malbé i hauria de ser part fonamental de l’estratègia domèstica de conservació i alimentació: ens permet cuinar només un cop per diversos àpats, o comprar els aliments quan són més econòmics i ajudar-nos a estalviar. Excepte la patata, la pasta o l’arròs cuinat, que perden consistència, molts altres aliments es poden congelar: ous, fruita, verdures escaldades, etc… Només cal buscar la tècnica adequada.
El punt fonamental a l’hora de congelar és embolicar sempre bé l’aliment en un envàs adequat per què tingui el mínim de contacte amb l’aire.
Etiqueta’t els congelats
Un dels punts importants és controlar el contingut del congelador i les dates d’entrada dels aliments, ja que tot i que el congelador garanteix la conservació de l’aliment, passat cert temps l’aliment perd qualitat.
Us suggerim etiquetar sempre els aliments que congeleu per saber exactament el contingut i la data en què es va congelar i d’aquesta manera aprofitar millor el vostre congelador. Podeu imprimir aquesta plantilla (millor sobre paper resistent a la humitat o adhesiu) i retallar les etiquetes per enganxar a cada envàs o paquet que congeleu.
Si vols rebre més informació, apunta’t al repte “Malbarates o aprofites?”
#jonollenço
Juliol 30, 2013 a les 7:37 am
Reblogueó esto en L'Eixiday comentado:
Add your thoughts here… (optional)
Agost 29, 2013 a les 8:41 am
Reblogged this on Blog EAP Alt Berguedà and commented:
Volem compartir amb vosaltres un article molt interessant amb consells sobre com congelar millors els aliments