De menjar no en llencem ni mica

Avui us preguntem: Planifiqueu les compres i els menús? Com?

Deixa un comentari

Sortim al carrer, a la porta d’un supermercat al barri del Poblenou a preguntar a la gent que surt de fer la compra setmanal com es planifica les compres i els menús i com d’aquesta manera eviten haver de llençar menjar a casa.

IMG_9113

Pepe i Paquita

Llencem molt poc, perquè ens organitzem molt bé. Fem llista de la compra (l’ensenyen). Si en sobra, es guarda a la nevera i es menjar més tard. “Pepe, esto lo voy a tirar ¿lo quieres?” i ell sempre acaba escurant les restes.

A més de cuinar un cop per diversos àpats acostumem a cuina pels fills, ja que els joves, avui, amb la feina no tenen temps de fer menjars elaborats. Ells sí que de vegades no s’organitzen bé i és possible que acabin llençant menjar.

Com a trucs i eines, fem servir molt el congelador. I l’aigua de bullir les verdures la posem a l’arròs i queda boníssim.

IMG_9111

Julian, Francesca (i Eduardo)

Fem un menú setmanal i la llista de la compra en paper o en una aplicació que tenim al mòbil Android. Comprem al supermercat o també a una gran superfície un cop a la setmana, inclosos els productes frescos. Al mig poder fem alguna compra puntual…

Comprar amb nens petits creiem que no ens influeix per que tenim els menús i les racions molt ben planificades. Calculem molt bé les quantitats òptimes per la dieta, especialment pel nen.

El congelador el fem servir molt, ens és de gran ajuda! Tot i que ens ho intentem menjar tot (com ara el pa dur, o fent cremes quan una verdura es queda lletja), reconeixem que a vegades sí hem hagut de llençar alguna cosa.

El que sí és cert és que anar a comprar amb gana és molt negatiu per ajustar-te a allò que necessites!

IMG_9108

Marga i Pau

Seguim un menú setmanalment. Acostumo a dedicar un dia a cuinar diversos plats per tenir menjar cuinat per tota la setmana i sempre guardo un sopar o dinar  “de restes”, normalment els diumenges, per aprofitar restes cuinades, llaunes obertes, etc… Algun dia a la setmana, però, fem un menjar més ràpid, pizza o similar.

La compra més gran la fem a un supermercat però els frescos a altres botigues, depenent també dels preus i com vegi els productes.

Llista de la compra? Depèn de qui vagi a comprar, si sóc jo sola no, però quan vinc amb la meva parella sí que en fem.

Penso que es llença menjar, tot i que ara se’n llença menys. És cert que els nens fan comprar coses que després de vegades s’han de llençar perquè ningú se les menja, com ara galetes que després no agraden. El que més es llença, segurament el pa i menjar caducat. Jo per assegurar-nos que no hem de llençar pa, el congelo directament, sense pensar quan el consumirem.

IMG_9115

Anna i Dani

Pensem que sí que es llença molt de menjar. No fem llista ni menú perquè sempre comprem i cuinem més o menys el mateix. Els dos dinem fora de casa, però ens  emportem el menjar cuinat de casa en carmanyola… Per això normalment acabem fent els mateixos menjars.

Quan llencem alguna cosa, reconeixem que és perquè hem cuinat massa quantitat. Ens costa calcular i cuinar per dos. El menjar que sobra es guarda a la nevera, però de vegades passa el temps, no es menja i s’acaba llençant igualment.

Fem servir bastant el congelador per la carn i el peix i també el pa.

Si vols rebre més informació, apunta’t al repte “Malbarates o aprofites?”

#jonollenço

logos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s